Ampolla, plat, telèfon
Aquell dia vaig entrar al Restaurant l’Estem. Tenia la taula número tres, reservada per a mi. Quan hi vaig seure, va sonar el telèfon. Era un telèfon de color vermell que feia el so típic dels telèfons clàssics. I en sonar el vaig agafar.
— Sí, digui?
— Benvingut al nostre restaurant. Mantinguis a l’espera, aviat l’atendrem.
— Hola, soc el cambrer, què desitja?
— Una ampolla de vi. —vaig dir.
— D’acord, esperi’s un moment. —va dir, i després va penjar.
Mentre esperava, altre cop va sonar el telèfon fix que hi havia a la taula.
— Sí? Digui? Qui hi ha?
— Soc el cambrer. —va dir des de l’altra banda del telèfon.
— Per què a cada taula hi ha un telèfon?
— Per trucar els clients.
— I em portes el que t’he demanat o no?
— Oi tant, ara vindré, és que l’he d’anar a buscar a la botiga d’aquí al costat, ja que se’ns havia acabat.
Al cap de deu minuts, va arribar el cambrer.
— Tingui, aquí té.
— I aquest plat?
— Ah res, que se’ns han acabat les copes, vol que en vagi a comprar a la botiga d’aquí al costat?
— Si has de tornar a tardar deu minuts, no cal.
— I s’ho veurà amb el plat?
— No, directament de l’ampolla.
— Ho sento, però això en el nostre restaurant no està permès.
— Ah! I menjar-ho del plat sí?
— Sí.
— Quina mena de restaurant és aquest?
— És que… L’estem restaurant.
— Què? Jo em pensava que el cartell que deia «l’Estem Restaurant», era el nom del restaurant, no pas que l’estiguéssiu restaurant.